Toernooi reglement

Reglement internationaal jeugdtoernooi U13 augustus 2023.

1. De wedstrijden worden gespeeld met toestemming en volgens de regels van de KNVB.
2. De wedstrijden zijn 2 x 15 minuten met 5 minuten pauze.
3. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters en assistenten van de KNVB.
4. Speelgerechtigd zijn spelers geboren na 01 januari 2011, voor spelers van FC Zutphen geldt de datum 01 januari 2010.
5. Ieder team is verplicht voor aanvang van het toernooi aan de organisatie een lijst van spelers te overhandigen, inclusief voor- en achternaam en geboortedatum.
6. Een team bestaat uit minimaal 16 en maximaal 21 spelers, en maximaal 5 begeleiding, in totaal 26 personen.
7. Hoekschoppen worden genomen op het daarvoor bedoelde streepje op de achterlijn tussen de hoekvlag en het strafschopgebied in. Doelschoppen worden genomen vanaf de 16 meterlijn.
8. Per wedstrijd is het toegestaan maximaal 5 spelers te wisselen, dit inclusief de doelverdediger. Het is toegestaan om een gewisselde speler opnieuw te laten invallen.
9. Beslissingen van scheidsrechters zijn in alle gevallen bindend.
10. Er wordt gespeeld in 2 groepen van elk 4 teams, beide poules spelen een halve competitie. De nummers 1 en 1, 2 en 2, 3 en 3, 4 en 4 in beide poules spelen voor de plaatsen 1 tot en met 8 op de eind-ranglijst. Bij gelijk eindigen in de poule is het resultaat van de onderlinge poulewedstrijd beslissend. Is er dan nog geen beslissing, dan worden er strafschoppen genomen, en wel als volgt:
a. Een serie van 5 strafschoppen te nemen door 5 verschillende spelers
b. Is het aantal benutte strafschoppen na deze serie gelijk, dan wordt door de resterende spelers om en om een strafschop genomen in overeenstemming met de KNVB- regels.
11. Bij een gelijke stand in de wedstrijden na de poules worden er direct na de wedstrijd strafschoppen genomen zoals omschreven onder punt 10a en 10b. Met uitzondering van de finale om de 1ste en 2de plaats, bij gelijke stand wordt er dan 2 x 5 minuten verlengd. Is de stand dan nog gelijk dan wordt er beslist door het nemen van strafschoppen zoals omschreven onder punt 10a en 10b.
12. Indien een speler bestraft wordt met een gele kaart, betekent dit een tijdstraf van 5 minuten. Bij een rode kaart volgt directe uitsluiting. De toernooicommissie behoudt zich het recht voor om de betreffende speler eventueel voor één of meerdere wedstrijden te schorsen. Tegen deze straf is geen beroep mogelijk.
13. In gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.
14. FC Zutphen is niet aansprakelijk voor het zoekraken en/of diefstal van geld en eigendommen.
15. De deelnemende teams zullen met betrekking tot schade aan gebouwen, reclameborden, beplantingen of andere bezittingen van FC Zutphen, veroorzaakt door spelers van het team, aansprakelijk worden gesteld voor de opgelopen schade.

Organisatie FC Zutphen U13 toernooi, augustus 2023