Maatschappelijke betrokkenheid van SallandElectronics

SallandElectronics is al vanaf 2018 de hoofdsponsor van het U13 toernooi bij FC Zutphen. Herman Tuininga is de directeur van het bedrijf en was tot afgelopen voorjaar ook voorzitter van FC Zutphen. Sponsor zijn van het toernooi, betekend voor Tuininga meer dan alleen naamsbekendheid voor SallandElectronics, “Daarnaast is het een mooie manier om maatschappelijk betrokken te zijn bij de jeugd. Het is ook een mooie manier om iets terug te doen voor FC Zutphen. Het U13 is een goed georganiseerd toernooi met top deelnemers uit binnen- en buitenland en een eigen samengesteld FC Zutphen jeugdteam.”

Voor Tuininga past het organiseren van het toernooi goed bij een club als FC Zutphen, “Naast aantrekkelijk voetbal voor de bezoekers, zijn er de aanstormende talenten te bewonderen. Een inspiratiebron om ook te gaan voetballen, op prestatie maar ook zeker op recreatie niveau. Vroeg beginnen met sporten is een must voor een gezonde levensstijl, naast de sociale omgang binnen teams en een vereniging.” Op de foto reikt Herman Tuininga trofee van de beste speler in 2021 aan AZ middenvelder Janoa Elias.