Deelname mooie waardemeter

Frederik van Hyfte is de coach van het Club Brugge U13 team, hij is er dit jaar opnieuw bij op het SallandElectronics U13 Tournament.

Van Hyfte startte al op de leeftijd van 16 jaar als voetbalcoach, “Ik coachte teams uit alle leeftijdscategorieën en niveaus. Goed tien jaar geleden kreeg ik de kans om de stap te maken naar het professioneel voetbal bij KV Kortrijk. Na ook een passage van twee jaar bij KAA Gent ging ik aan de slag bij Club Brugge. Dit seizoen is mijn achtste seizoen dat ik actief zal zijn binnen de club.”
Voor de seizoenvoorbereiding zijn de trainingen weer opgestart op 16 juli, “Daags nadien vertrokken we op een driedaagse stage en was de trein vertrokken. We hebben al een drietal wedstrijden gespeeld, waaronder tegen ADO Den Haag en waren te gast op het tornooi van Bierbeek.” Er sluiten nieuwe spelers aan bij het Club Brugge U13 team voor het komende seizoen, “Dit seizoen werd de kern in elke linie versterkt met enkele gerichte transfers. We willen hiermee gewapend zijn om onze manier van voetballen nog meer op te leggen aan onze tegenstanders.”

De U13 trainer heeft zeker verwachtingen van zijn team van komend seizoen, “Zoals steeds staat het individu centraal binnen onze manier van opleiden. We willen aanvallend en dominant voetbal op de mat brengen. Daarnaast willen we ook een winnaars- en topsportcultuur installeren. Winnaars moeten zich thuis voelen binnen de opleiding van Club Brugge.” Een internationaal toernooi is belangrijk voor van Hyfte, ”Dergelijke tornooien zijn zonder twijfel een grote meerwaarde. We kunnen ons meten met opleidingen van het hoogste niveau. Spelers worden gechallenged op alle vlakken. Fysiek, technisch- tactisch, en zeker ook mentaal. Het zijn mooie leermomenten voor de spelers waar ook de staf veel interessante informatie kan uithalen. Ook het spelen tegen buitenlandse teams met soms andere spelsystemen is een meerwaarde in de ontwikkeling van de spelers.” Ook over het toernooi bij FC Zutphen heeft hij verwachtingen, “We willen ons op een positieve manier tonen. Zowel op als naast het veld. Na een maand trainen is dit een mooie waardemeter om te zien waar we op dit moment staan. We hopen de reeds getrainde principes terug te zien in het spel. In dat geval mogen we met ambitie aan het tornooi starten.”